Az egészségmegőrzés jegyében telt november harmadik hete a Péterfy iskolában. A diákok játékos formában tanulhattak többek között arról, hogy akár a táplálkozás, akár az Internethasználat során milyen tudatos döntéseket érdemes meghozniuk.

Készítettek rendhagyó tízórait – gyümölcs- és zöldségsalátát. Az alsósok lúdtalp- és nyelvtorna foglalkozásokon vettek részt, valamint bábjáték hívta fel a legkisebbek figyelmét a helyes tisztálkodásra és fogápolásra.

Az ötödikesek és a hatodikasok az iskolavédőnő óráin a táplálkozással kapcsolatos érdekességekről hallhattak, köztük a világ legdrágább kávéiról vagy éppen a Coca-Cola és tea történetéről.

A legnagyobbak számára Bükiné Papp Zsuzsanna-rendőr alezredes, Lőrincz Ildikó-klinikai szakpszichológus, Németh Attila-Technika Autósiskola oktatója, Vellák Sándor-iskolarendőr tartottak előadásokat a szenvedélybetegségekről és designer drogokról, a kamaszkor lelki változásairól, a biztonságos közlekedés- és internethasználatról.

A programsorozaton nagy sikert aratott a napi „retro torna”, illetve az Egészség kiállításhoz kapcsolódó rádiós nyereményjáték.

Képek megtekintéséhez kattints a képre vagy ide!