Péterfy Tanulmányi Verseny

Iskolánk immár 25 éve tantárgyi versenyt szervez a tehetséges tanulóknak minden év tavaszán. A Péterfy Tanulmányi Versenyen kezdetben csak a városi iskolák vettek részt, majd kibővült ez a kör egész Zala megyére. Ma már 18-20 iskola több, mint 400 tanulója indul a megmérettetésen. Az idei tanévtől új, komplex tanulmányi csapatversenyt hirdetünk az általános iskola 3-4. évfolyamán tanuló diákok részére. A csapatversenyek központi témája minden évben egy a kiírásban szereplő szépirodalmi mű, melyhez kapcsolódóan szövegértési, anyanyelvi, természetismereti, matematikai feladatokból álló tesztet kell megoldania a csapatoknak.

Az 5-6. évfolyamos tanulóknak magyar nyelvi 2 fordulós levelezős versenyt rendezünk, majd 20-22 tanulót hívunk az évfolyamonkénti döntőre.

A 2003/2004-es tanévtől angol és német társalgási versennyel is kibővítettük tanulmányi versenyünket 7. és 8. osztályos tanulók részére, mely egy 45 perces írásbeli kommunikációs tesztből és szövegértési feladatból, valamint egy szóbeli részből áll.

Az idei tanévtől a nagykanizsai születésű Zemplén Győző fizikus – a fizika oktatásának és népszerűsítésének kimagasló alakja – emlékének adózva, Zemplén Győző fizikaversenyt hirdetünk az általános iskolák 7.-8. osztályos tanulói számára.

A legeredményesebb tanulókat díjazzuk.

Versenykiírás – Komplex tanulmányi csapatverseny
Nevezési lap – Komplex tanulmányi csapatverseny
Próba feladatsorok – Komplex tanulmányi csapatverseny
Szabó Magda élete – Komplex tanulmányi csapatverseny

Versenykiírás – Magyar nyelvi verseny

Versenykiírás – Zemplén Győző fizikaverseny

Témák a nyelvi versenyhez

Előző évek eredményei